Uudet hypokoirat saivat liivinsä Hypokoira ry:n vuosikokouksessa 22.4.2015

                             

Labradorinnoutaja "Mimmi" ja Marita Nisula sekä lagotto "Fiona" ja Kaisa Itämeri-Tiainen ovat iloisia uusista liiveistään. Kuvasta puuttuvat uudet hypokoirat Taisto (Lyhytkarvainen collie) ja Edward (Tiibetinspanieli).

 

Hypokoira ry oli mukana kun Pediatrinen Diabetesklubi tapasi

Hypokoirakokelas Buddy oli oikea vetonaula seminaarissa.

Pediatrinen Diabetesklubi tapasi Talvikokouksessaan 8-9 tammikuuta 2015 Diabeteskeskuksessa Tampereella. Luennoitsijoiden joukossa oli tällä kertaa myös Hypokoira ry:n edustajat. Luentoa oli kuuntelemassa diabetslääkäreitä ja diabeteshoitajia koko maasta. Elisa Forsman kertoi hypokoirien koulutuksesta. Eva Malmberg-Tulonen kertoi miten perheen hypokoira Elmo auttaa diabeetikko Annaa arjessa ja minkälainen vaikutus hypokoiralla on Annan verensokeritasapainon hallinnassa sekä miten koko perheen elämänlaatu on hypokoiran myötä parantunut. Hypokoira ry:n puheenjohtaja Susanna Klefström kertoi englantilaisesta tutkimuksesta, joka kuvastaa miten hypokoirat parantavat diabeetikkojen elämänlaatua.

Katso luentomateriaali tästä

 

Buddy Ahvenanmaalla

Hypokoirakokelas Buddy matkusti Ahvenanmaalle 7.1.2015. Hän halusi kertoa hypokoirien työstä myös ahvenanmaalaisille. Mukana matkalla oli myös Buddyn kouluttaja Elisa Forsman, joka kertoi hypokoirien koulutuksesta. Eva Malmberg-Tulonen oli mukana kertomassa kokemuksistaan hypokoiransa Elmon työstä perheessään.

 

Hypokoirat olivat mukana Koira 2014 - tapahtumassa

Hypokoirat olivat mukana Hyötykoiratoimikunnan yhteisessä esittelypisteessä Koira 2014 –tapahtumassa Messukeskuksessa Helsingissä 6-7 joulukuuta 2014.

 

Hypokoira ry viemässä tietoa ja kokemusta Viroon

Noin 100 virolaista osallistujaa oli kokoontunut diabetes seminaariin Tallinnassa 23.11.2013. Yleisö kuunteli kiinnostuneena, kun Stina von Bonsdorff kertoi vauva sylissään, kuinka hypokoiria koulutetaan Suomessa ja muualla maailmassa.

Eva Malmberg-Tulonen ja Anna Tulonen kertoivat vuorostaan arjesta hypokoira Elmon kanssa. Elmo ei ollut mukana Tallinnan matkalla, mutta Elmosta tehty video, jossa Elmo merkkaa Annan matalan verensokerin ja käy hakemassa mehupurkin keittiön kaapista, oli menestys.

Yleisö oli hyvin kiinnostunut aiheesta ja esittivät niin paljon kysymyksiä, että järjestäjät joutuivat pidentämään esitysaikaa. Moni osallistuja tuli keskustelemaan vielä luennon jälkeenkin.

Eestin TV-uutiset olivat mukana tapahtumassa ja 11-vuotiasta Annaa haastateltiin uutislähetykseen.  Hypokoira toiminta on uusi asia Virossa ja saimme jälkeenpäin kuulla, että monet olivat tulleet paikalle kuullakseen erityisesti hypokoirista. Myös Virossa on suunnitteilla hypokoira koulutuksen aloittaminen.

 

Eva ja Anna kertovat arjesta hypokoira Elmon kanssa

 

Stina vauvansa kanssa, Eva ja Anna keskustelevat kuulijoiden kanssa luennon jälkeen